woensdag 20 mei 2020

verhaal in 40 afleveringen 38: open die tent

Gisteren een app gekregen van Yvonne dat de kans groot is dat deze zomer Frankrijk toch open gaat voor toerisme. Met name een vereniging voor recreatie in de open lucht maakt zich daar sterk voor. Dat zou heel erg fijn zijn en voor al die campinghouders een grote opluchting denk ik, ook al kunnen er maar weinig mensen komen ivm sanitaire regels.
Vanmorgen boodschappen gedaan, al na 1 week. Er komt enige progressie. Meteen ook slaplantjes, tomaten en een pompoen gekocht. Dus ook hier een heus groentetuintje. De peterselie groeit als een dolle (net als in Nederland) en de basilicum doet het ook goed.

Deze foto van een hele lege camping is gemaakt op de terugweg vorig jaar, de laatste dag dat de campings nog open waren.




De camping lag er verlaten bij, het zwembad was groen uitgeslagen en het gras stond tot kniehoogte. Hij en zijn vrouw hadden helemaal geen zin om iets te doen en bovendien alles wat je deed kostte geld. Als hij het zwembad schoon wilde hebben moest hij speciaal zout kopen, als hij wilde maaien had hij benzine nodig, als hij de wasgelegenheid wilden verfraaien moest er verf gekocht worden etc.  en de schatkist was bijna leeg. Ze hadden nog een beetje spaargeld om de noodzakelijkste boodschappen te doen maar zelfs in de winkel keek hij naar de spullen die bijna over datum waren, dus goedkoper. De reserveringen die hij had voor dit seizoen waren allemaal gecanceled, dat hadden de mensen zelf gedaan en de meesten wilden hun aanbetaling terug. Gelukkig had hij dat geld apart gelegd maar als er niet gauw iets gebeurde gingen ze failliet. En dat na twaalf jaar hard ploeteren, met veel plezier maar toch. Eindelijk zouden alle investeringen geld gaan opbrengen en nu deze tegenslag. 
Het bericht van de vereniging van campings waar ze bij aangesloten waren bracht een klein beetje hoop. Alles zou weer open kunnen gaan tijdens de zomermaanden. 

Hij leende geld bij zijn ouders en ze gingen aan de slag om alles in orde te brengen. Als er nieuwe uitbraken zouden komen of de grenzen van de buurlanden bleven dicht, dan was het einde verhaal. Maar hij nam het risico om te adverteren en te zorgen dat er in ieder geval een paar mensen zouden zijn. Ze zouden het verder samen regelen, de vakantiehulpen die ze normaal inhuurden waren niet nodig. Alle gasten die afgezegd hadden kreeg een mail met het goede nieuws. Een paar mensen hadden al, onder voorbehoud, opnieuw gereserveerd. 
Ze kregen er weer zin in. Er werd gemaaid, geschilderd en gerepareerd. Vooral het zwembad kostte veel moeite om weer algenvrij te krijgen maar gelukkig werd het heerlijk weer en konden ze er ook zelf van genieten. Eigenijk was dit voor het eerst dat ze zelf iedere avond bij het zwembad zaten met een glas van de goedkoopste wijn en een bakje chips. Maar toch een beetje op vakantie bij jezelf. Maar als het kon: open die tent, letterlijk en figuurlijk. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...