dinsdag 19 mei 2020

Protocollen

Voor alles moet een corona protocol gemaakt worden: zwembaden, sportscholen, terrassen, winkels en fietspaden. Dus ik dacht dat wij ook maar eens na moesten denken over een protocol voor de Vision Quest. Mocht Frankrijk open gaan voor buitenlanders op 15 juli dan kan de Vision Quest doorgaan maar niemand zit er op te wachten om hier ziek te worden, onze gasten niet en wij niet. Het protocol zou kunnen zijn dat iedereen 5 dagen voor vertrek strikte afzondering in acht neemt zodat de kans dat je besmet maar niet ziek hier aan komt kleiner is. Mocht je je ziek voelen, zeg dan af. Datzelfde geldt voor ons drieën. De reis kan het beste per auto gemaakt worden en rond 15 juli geven we een definitieve go or no go. Volgens Ad kan de zweethut vooraf gewoon doorgaan als iedereen zich aan de afspraak houdt en gezond arriveert. De zweethut na afloop, als iedereen vier dagen in het bos is geweest, moet geen enkel probleem zijn als mensen gezond het bos uitkomen. Wie had dat gedacht: een Vision Quest protocol.

Verder gaat hier het leven door van dag tot dag. Gisteravond naar de ondergaande zon gekeken en nog tot donker buiten genoten van de natuur, de zuivere lucht, de vogels, vleermuizen en de onmetelijke hoeveelheid sterren. Als je naar de horizon kijkt zie je zwermen insecten, zoals vroeger. De laatste jaren vonden we dat er, behalve de muggen en vliegen, minder insecten waren.
De zomer kondigt zich op alle fronten aan. We hebben voor het eerst kersen uit eigen boom gegeten, niet van die hele rode maar wel lekker. We moeten snel zijn want de vogels hebben ze ook ontdekt en eten razendsnel zo veel mogelijk op. Vooral de vlaamse gaaien zijn er dol op.

Met de tekenbeet van Ad lijkt alles in orde. De bult is verdwenen en er komt geen rode kring dus gaan we er van uit dat het in orde is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...