vrijdag 5 juni 2020

Het regent, o wat regent het

Het regent, o wat regent het
Ik hoor het in mijn warme bed
Ik hoor de regen zingen

Dat horen we zeker in ons bed op het balkon waar de regen op het zeil tikt. Maar gek genoeg slapen we daar gewoon doorheen want alles blijft droog en het voelt heel veilig.
Gisteren weer boodschappengedaan op verschillende plaatsen.Wijn gehaald in Valady, plantjes bij Marcillac en de rest van de boodschappen bij de Netto. Alleen de kwark was daar op (run op vitamine K?) dus moesten we nog naar de Intermarché. Maar het regende af en aan dus thuis konden we toch weinig doen. Ineke waarschuwde nog dat je niet teveel vitamine K moet nemen i.v.m. risico op bloedproppen maar ik denk dat, als je het via levensmiddelen binnen krijgt, er weinig aan de hand is.
Na het 'shoppen' zijn we in het dorp op het terrasje gaan zitten, voor het eerst in drie maanden. Ze kunnen het nog uitzingen maar de bodem van de schatkist is in zicht volgens Jurriaan, de gastheer. Hij heeft zelf twee maanden in België vastgezeten toen hij op bezoek was bij zijn vriendin en de lockdown daar werd afgeroepen. Nu is zijn vriendin in Frankrijk gekomen, zonder problemen.  Ze vertelde dat het in België allemaal veel strikter is, op het terras werd gewoon gekust en handen gegeven. Daar kreeg je in België een boete voor. Het vreemde is dat je op het terras niet mag staan, alleen zitten is toegestaan. Maar in ons dorp wordt niet echt gecontroleerd dus Ad stond gewoon.

De weersverwachtingen hier zijn niet heel erg goed, wel een stuk warmer dan in Nederland, gemiddeld zo'n 18 graden. Komende zondag wordt het beter. Gun jullie ook mooi weer maar deze regen zal toch wel welkom zijn, gezien de droogte.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...