zondag 29 maart 2020

Verhaal in 40 afleveringen 8: In het nieuws

Gisteren een email gekregen om mee te doen met een healing circle. Destijds toen Ruud van Ina zo ziek was hebben we dat ook gedaan met meer dan 100 mensen en of het hielp of niet: Ruud is beter geworden. Deze uitnodiging komt van Denise.

Graag nodig ik je uit voor een Healing Circle of Love elke avond van 20.00 tot 20.15 uur, specifiek gericht aan degenen die werken en verblijven in alle ziekenhuizen (op o.a. de IC afdelingen) in Nederland, en als je verder wilt reiken... de hele wereld.
Met elkaar weven we een krachtig energieveld van onvoorwaardelijke liefde. Het is zo waardevol als er met een groep mensen een energieveld van liefde, vrede, ontspanning, vertrouwen en hoop kan worden gecreëerd als ondersteuning. Dit veld kan ook dienen als liefdevol overgangsveld voor de mensen die over zullen gaan.
Werkwijze:
Bereid je even voor acht uur voor. Ga met je aandacht naar je hart en voel de liefde die daar is groeien, eerst voor jezelf, maak het groter en groter, adem erin en maak het zo ruim mogelijk. Probeer de liefde helemaal te belichamen. En voel je daarbij gedragen door het hart van de aarde. Vanuit je hart laat je dan dit veld van onvoorwaardelijke liefde stromen naar de ziekenhuizen, ...laat het de harten van degenen die daar verblijven en werken aanraken....in Nederland en mogelijk verder reikend over de hele aardbol.
Blijf tot 20.15 uur in dit veld en voel je in verbinding met allen die hier aan meedoen.
Je kunt Denise laten weten als je meedoet denisevandeven13@gmail.com

PS Hier gaat alles goed. Vanavond kabeljauw in witte wijn. Wel een verstopte neus maar geen koorts.




De situatie in Wuhan werd steeds slechter en de directie van het ziekenhuis stond er op dat er in de kranten gewaarschuwd werd voor dit nieuwe dodelijke virus. De Chinese media werden vanuit een centraal punt aangestuurd en het nieuws werd in alle kranten en op de TV vermeld. Niets te vroeg aangezien de eerste besmettingen buiten Wuhan al een feit waren. De buitenlandse pers nam het bericht meteen over maar, afgezien van enkele experts enhet WHO die waarschuwden dat dit weleens een pandemie zou kunnen worden, waren de meeste artikelen mild van toon. Het was in China en dat was ver weg. In de Westerse landen werd een grote uitbraak niet voorzien.
De Chinese president Xi Jinping sprak de bevolking voor het eerst toe op 20 januari. De volksgezondheid was topprioriteit en verdere verspreiding van de ziekte moest absoluut worden tegengegaan. Voor het eerst werd duidelijk verteld dat de ziekte van mens op mens kon worden overgebracht. Het publiek werd gevraagd zich zo goed mogelijk te beschermen met mondkapjes. De screenings werden opgevoerd met het oog op Chinees Nieuwjaar op 25 januari omdat dan miljoenen Chinezen op familiebezoek zouden gaan. Overmorgen werd Wuhan met zijn 11 miljoen inwoners  onder quarantaine geplaatst waardoor er geen lucht-, ferry-, bus-, trein- en metroverkeer meer mogelijk was. De luchthaven en de treinstations werden gesloten voor vertrekkende passagiers.

De twee managers van de schoenfabriek waren blij dat ze de dag voordat het vliegveld afgesloten was konden vertrekken naar Rome. Hun tickets hadden ze al twee maanden ervoor gekocht want last minute vertrekken was er niet meer bij. Veel buitenlanders probeerden weg te komen voordat alles op slot ging. Het was hun eerste reis naar Europa en na Rome gingen ze naar Milaan om de leerbeurs te bezoeken. Ze schrokken wel van het nieuws dat de eerste doden waren gevallen, maar ze kenden niemand die ziek was zelf voelden ze zich kerngezond. Ze kochten op het vliegveld nog wel snel een paar mondkapjes voor alle zekerheid. In de rij voor de incheckbalie zagen ze dat hun Italiaanse collega in de rij voor het vliegtuig naar Milaan stond. Ze zwaaiden naar hem en hij zwaaide terug. Ze hadden een paar keer samen vergaderd dus hij had hen herkend. Misschien zouden ze elkaar nog treffen op de beurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...