dinsdag 21 april 2020

Ervoor en erna momenten

Gisteravond, gezeten bij het vuur, schrokken we door een hard geluid buiten. We gingen kijken en hoorden een vliegtuig overvliegen. Een geluid dat we al een maand niet meer gehoord hadden. Als je bedenkt dat er thuis bij sommige windrichtingen iedere 5 minuten een opstijgend vliegtuig de rust verstoord, is het een soort wonder dat er hier maar af en toe iets overvliegt, en nu dus helemaal niets behalve die ene. Als we op de app op de Ipad kijken waar al het vliegverkeer op te zien is, is Aveyron een grote lege vlakte. Bij Schiphol zijn er twee vliegtuigen te zien, dus ook te verwaarlozen. Ongelofelijk.
Er zijn wel meer van die ervoor en erna momenten. Voor de crisis waren we niet bezig met de inhoud van de voorraadkast wat betreft levensmiddelen. Als het op was ging je weer op weg. Nu is het kunnen kopen van een pak meel een prettige gedachte want zo kun je altijd nog brood bakken. En het blikje ham kan eventueel als noodrantsoen gebruikt worden om spaghetti te maken.
Het feit dat  je bij telefonisch of ap-contact vroeger nooit als eerste vroeg of iedereen gezond was, nu is dat een standaard vraag.
De apotheek in Nederland heeft laten weten dat ze geen medicijnen naar het buitenland mogen versturen. Ik heb er nog even aan gedachtomte vragen of Q of Nicola het recept op wilden gaan halen en versturen maar ik denk eigenlijk dat het niet door de douane komt. Een pakketje met pillen  is natuurlijk sowieso verdacht. De apotheek in een dorp verderop heeft niet mijn merk maar wel iets wat er op lijkt. Een recept was niet nodig, als je maar betaalt. Dat is toch heel anders dan in Nederland waar ik iedere drie maanden via de huisarts een herhaalrecept moet vragen, anders krijg ik het niet mee.
Vandaag weer een bewolkte dag met af en toe wat regen. Maar heerlijk zacht dus we kunnen, als het even droog is gewoon buiten werken en  thee drinken. Even geen Corona bericht. Ad maakt zich vreselijk druk over alle leugens en uitlatingen vanTrump maar daar schiet je weinig mee op. Met een beetje pech wint hij de herverkiezing ook nog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...