maandag 18 mei 2020

Een heel ander seizoen

Nu al weer bijna drie maanden hier, even lang als we 's zomers blijven. Alleen een heel ander seizoen waardoor we planten, vogels er dieren horen en zien die we anders nooit zagen of hoorden (door de absolute stilte horen we sowieso meer). De orchideeën, de roosjes, de twee raven die iedere dag overvliegen met hun bijzondere geluid. We hebben een app om vogelgeluiden te determineren en er zijn al verschillende vogels langs gekomen waar ik nog nooit van gehoord had.
Als we hier in de zomer verblijven is het drukker in verband met de Vison Quest die voorbereid moet worden. Boodschappen voor heel veel mensen en koken en zorgen gedurende tien dagen. Verder kinderen en bezoek die langskomen  of waar wij op bezoek gaan (naar Toon en Yvonne, Kees en Paulien, de familie Battut). Het jaarlijkse etentje a la campagne aan de grote tafel in de brandende zon met Patrick en Regine. Ons uitstapje naar Narbonne gekoppeld aan een paar dagen aan de kust voor een concert van Yordi Savall in Fontfroide. Onze tochtjes naar Conques waar nu alles dicht is, misschien is de kathedraal wel open maar de drommen wandelaars die naar Compostella lopen zijn ver weg. Koffie drinken op het terras van Solomiac midden in het dorp, onze heerlijke gezellige etentjes aan de Lot enz. enz.
Een voordeel van dit seizoen is dat het nog niet zo heet is en we meer puf en energie hebben om te werken. Alhoewel het vandaag rond de 28 graden wordt, zwemweer dus. Gisteren was het water 16 graden, ik ben benieuwd of ik Ad kan verleiden om er ook in de gaan.

Zoals te zien op de foto is de dakkapel zo goed als klaar met een luikje ervoor (let op het leuke ruitje in het midden).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...