zondag 17 mei 2020

Tekenbeet

Stralend weer en 26 graden. Echt een 'zon'dag. Ad had gisteren een hele grote teek op een moeilijke plek, nu zit er een bultje. We wachten even af hoe het gaat anders toch even naar de dokter. Normaal heb je hier kleine donkere teken maar deze was wat gelig en dik, vol met bloed. Dus hij zat er misschien al wat langer. Ik las op internet dat er, door de zachte winter, veel vroeger teken zijn gesignaleerd. Nu hebben we er iedere zomer een heleboel maar nooit van die vieze dikke. Jammer genoeg hebben we hem meteen in de wasbak weggespoeld, we hadden hem beter kunnen bewaren omte laten zien (Ja hoor Simone!) Fingers crossed dat er geen rode kring komt (alhoewel dat ook moeilijk te zien is). Niet geveld door corona maar door een teek, het is toch wat.

De voorspellingen van komende week zijn heel goed, alleen maar zon en tot 28 graden. We overwegen om weer op het balkon te gaan slapen zoals we altijd 's zomers doen. Het enige argument dat ons nog tegenhoudt zijn de ochtenden omdat alles dan erg vochtig is. Te grote verschillen in temperatuur tussen de dag en de nacht. Onderstaande foto is dan ook van vorige zomer. Maar je kunt zien hoe paradijselijk het is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...