donderdag 7 mei 2020

Frankrijk zonder knutjes

Gisteren 7 miljoen mensen naar de toespraak van Rutte gekeken. Dat zegt wel hoe iedereen zit te snakken naar meer ruimte. Maar totdat er een medicijn of antivirus is gevonden zal het maar mondjesmaat zijn. Hier in Frankrijk wordt alles komende maandag ook iets soepeler en mag je je  in een straal van 100 kilometer bewegen, zonder een attestation. We moeten even uitzoeken hoe we kunnen bewijzen waar we wonen in Frankrijk omdat het niet in ons rijbewijs etc. staat. Ik hoop dat we hier ergens een kopie van de koopakte hebben.
Verder weinig nieuws hier behalve dat het zomers warm is dus een duik in het koude zwembad is zeer welkom. En thuis zijn de knutjes er weer dus dat is altijd even doorbijten tot de langste dag. Voor de mensen die het niet kennen: knutjes zijn hele kleine muggetjes die uit de Botshol komen. Ze komen overal doorheen, gelukkig zitten ze niet binnen maar je kunt niet in de tuin werken. Ik zeker niet want ik krijg grote bulten die overigens weer snel verdwijnen als ik niet krab. Je wordt opgegeten door die krengen, vooral als het heerlijk weer is om buiten te zitten en te eten. Dat is bijna niet te doen, ook niet met wierook en/of lavendel. Sterkte daar!

Hier een foto van gisteravond toen we nog tot laat buiten zaten (zonder knutjes). Venus laat zich prachtig zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...