vrijdag 8 mei 2020

Zonder internet zijn we nergens

Gisteren het abonnement op Eutelsat, internet via de satelliet, opgehoogd van 10 naar 50 MB's. Na een week waren de MB's op en werd het internet zo traag dat je je brood mee kon nemen als je iets wilde downloaden. Ik heb een nieuwe klus gekregen voor informatie op een website dus ook daarvoor zijn extra MB's noodzakelijk. Daarnaast merken we hoezeer we hier afhankelijk zijn van al het nieuws dat verspreid wordt, al dan niet waar. Door de ophoging van MB's wordt het nu ook mogelijk om naar video's te kijken, daarvoor was dat onmogelijk. Dus oude Uitzendig Gemist opnames. Een heleboel programma's zijn hier niet te bekijken zijn omdat we niet in Nederland zitten maar gelukkig doet de VPRO er niet zo moeilijk over en kunnen we die uitzendingen wel bekijken. Met name de commerciële omroepen schermen hun programma's af voor het buitenland. En Arte kunnen we dan weer niet bekijken omdat we geen Fransen zijn. Overigens missen we de TV hier niet. 's Avonds zitten we tot een uur of tien buiten, zonder de druk om het 8 uur journaal te zien waar we in Nederland meestal naar keken. En zappend op de bank keek je daarna verveeld eventueel naar een film, al was er vaak maar heel weinig te zien waar geen reclame doorheen kwam waardoor de film uren duurde.

De enige 'reclame' op de radiozender France Musique is de waarschuwing dat je, als je ziek bent, verkouden of hoest, binnen moet blijven. Bij ernstige ademhalingsproblemen 015 bellen, alhoewel ik denk dat dat niet gaat met onze mobiele telefoons. Maar tot dusver hebben we niet hoeven te bellen en ons laatste contact met mensen is anderhalve week geleden. De boodschap wordt ieder uur met een sombere stem herhaald dus die kennen we uit ons hoofd: "Le virus est toujours là. Quand vous êtes malade ....."

Ik herinner me dat we vroeger (1992 of zo) op nieuwjaarsdag met de kinderen de berg op moesten om onze ouders te bellen. Hier hadden we te weinig bereik. Nu kun je hier beter bellen dan in ons huis in Nederland want daar is de zendmast ver weg en het is een dun bevolkt gebied, dus geen noodzaak voor extra masten.
Verder weinig nieuws, de rozen gaan bloeien en ruiken heerlijk. Ad is bezig met extra zijbalken in het dak, ik doe de laatste controles van Portals II en de webpagina's in Word Press. En iedere morgen krijgen we knuffels van Brenda en Bob met vanmorgen een roodborstje. Gauw downloaden, nu kan het!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...