dinsdag 16 juni 2020

Bijna 4 maanden in Frankrijk

Veel mensen vragen zich af waarom we op dit moment niet op de terugweg naar Nederland zijn nu het weer kan en mag. Het lijkt me heel erg fijn om Nicola en Quirinus te zien en vast te houden (mag dat al?) en Ewout en Caatje natuurlijk. We missen hen. Het is zo vreemd dat we ze nu al bijna 4 maanden niet meer gezien hebben. Het lijkt aan de ene kant veel langer maar ook heel kort. We spreken hen regelmatig via  de app en de telefoon maar het lijkt alsof, door Corona, de afstemming op elkaar en de verbinding beter is. Nicola en Ewout komen al snel begin juli en in september kunnen we Q en Caatje eindelijk weer eens zien in het echt. Ik verheug me er op en ga ze echt verwennen als ze hier zijn.
Gisteren en vandaag zijn weer 'vastendagen' zonder brood en alleen groentes en soep. Tenminste voor mij. Ad eet wel normaal en dat is ook nodig bij het zware werk dat hij nu heeft. Hij is het eerste deel van de waterslang (van de bron tot 50 meter verder) opnieuw aan het ingraven. Er groeien daar veel dennen met lange en stevige wortels waar je langs en tussen moet graven. Ik denk dat hij zijn calorieën wel kwijt raakt op deze manier. En we slapen als marmotten in de frisse buitenlucht want echt warm is het niet. De temperatuur 's nachts schommelt rond de 10 graden, overdag tussen de 20 en 24 graden. Over een paar dagen gaat de temperatuur weer de hoogte in maar dat blijft afwachten. het kan in een dag zo maar veranderen. Soms zie je op Buienradar de regen aankomen maar blijft net ons plekje droog. En op andere dagen is het overal droog, behalve dat ene wolkje boven ons gebied.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...