maandag 15 juni 2020

Grenzen open, hoera

Gisteravond heeft Macron het bevrijdende woord gesproken: voor de Schengenlanden kunnen de grenzen weer open. De campings gaan open, de cafés en terrassen ook in Parijs en alles moet weer min of meer normaal worden. Maar het virus blijft op de loer liggen.

Gisteren zijn we naar Entrayges gereden om een bezoekje te brengen aan de familie Battut, de verkopers van ons huis nu 30 jaar geleden. Ze maken het goed maar zijn, als bejaarden, duidelijk bang om besmet te raken. Dus van een afstand de fles Muscaatwijn gegeven en na wat korte verhalen weer vertrokken. We wilden in het stadje een pizza gaan eten, onze eerste sinds februari, maar de twee pizzeria's waren dicht. Dus bij de bakker twee kleine pizza's gehaald en naar het huis van Toon en Yvonne gereden. Deels om te kijken of daar alles in orde is als ze eind van de maand komen, en om de pizza te nuttigen in het hoge gras. Het huis lag er goed bij, alles nog goed op slot. Een prachtige plek.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...