zaterdag 13 juni 2020

Code oranje

Afgelopen nacht een vreselijk onweer over ons heen gehad. Het bleef maar flitsen en donderen, dan blijft het tussen de hellingen hangen en komt steeds weer terug. Daarbij bakken regen. Het regende gewoon langs het dakzeil in,  dat was nog nooit gebeurd. In Millau heeft het meer dan 100 mm geregend en is de Tarn buiten de oevers getreden. Ook in veel andere delen van Frankrijk is de code orange afgegeven omdat rivieren buiten hun oevers dreigen te treden. De campings zijn nog niet open, anders waren er zeker drijvende caravans te zien geweest.

Over twee dagen horen we of Frankrijk weer open gaat voor toeristen. Zoals alles er nu uitziet kan ik me niet voorstellen dat Macron besluit om de boel op slot te houden. Maar je weet het maar nooit. Duimen dat alles weer een beetje normaal wordt en we de kinderen en Toon en Yvonne kunnen verwelkomen deze zomer. En dat de Vision Quest door kan gaan.

Op deze foto kondigt het onweer zich al aan. Het ging pas los vanaf een uur of 11, tot 3-4 uur in de ochtend. Maar ondanks het felle licht en de donder toch geslapen tussendoor.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...