woensdag 3 juni 2020

Fruit

Vanmorgen als ontbijt fruit gegeten, heerlijk. Jammer dat er niet veel was, alleen sinasappel en appel maar het smaakte goed. Het vruchtvlees van de sinasappel niet opgegeten, dat is wat heftig na 4 dagen vasten. Het is mooi weer, warm en zonnig. We krijgen hier veel nieuws over de betoging op de dam en de rellen in Amerika. Een soort nieuw virus maar nu terecht. Tijdens mijn werken op het Bijlmer Parktheater (almeer dan 10 jaar geleden) merkte ik vaak hoe Surinamers bijvoorbeeld zich de underdog voelen en behandeld worden als tweederangs burgers. Ondanks al die mensen die zeggen dat ze niets tegen gekleurde mensen hebben, maar ondertussen. Ik begrijp de protesten op de Dam en ook de meningen van de artsen die boos zijn. Moeilijk dilemma en nu maar hopen dat er geen nieuwe uitbraak komt. Dat zou rechts (Wilders en Baudet) behoorlijk steun geven. 
Gisteren heeft Ad gemaaid (na voorbeeld van Quirinus) en het erf begint er als een gazon uit te zien.We gaan de plek voor het vuur iets verplaatsen en hebben allerlei andere klussen op een lijst gezet. Het wordt nog werken geblazen hier, zeker nu ik weer mag eten straks en weer energie genoeg heb.
Alle fruitbomen staan er hier goed bij. Appels, peren, grote pruimen, kleine pruimen en onnoemelijk veel bramen. De vijg heeft 1 vijg maar groeit goed. De moerbeiboom heeft een enorme spurt gemaakt en zit vol vruchten, dat wordt smullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...