zaterdag 20 juni 2020

Weekend

Sinds we in Frankrijk zitten lijkt het wel of ik steeds het weekend een dag opschuif. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik op zaterdag denk dat het zondag is. Natuurlijk ben je hier, geïsoleerd, niet echt met de dagen van de week bezig maar ik vind het vreemd. Het is de hele week een soort weekend, misschien heeft het daar iets mee te maken.
Gisteren zijn we voor het eerst uit eten geweest in het restaurant aan de Lot. Het was de eerste avond dat ze open waren, alles ging nog een beetje onwennig en ze hadden maar 3 gerechten op de menukaart staan. Er was geen bedienend personeel en Anne, de eigenaresse, moest zich de benen uit het lijf lopen om iedereen te bedienen. Er waren zeker 30 gasten aanwezig, de meesten buiten. Anne had als enige een mondkapje voor. Later hoorden we dat eigenlijk iedereen zittend het mondkapje af mocht doen. Maar zo gauw je ging staan moest het om. Dat hebben wij niet gedaan en geen van de andere gasten. Maar als er controle was geweest waren zij de dupe geweest, dus volgende keer gewoon de mondkapjes op als we naar de WC gaan of betalen.
In de krant las ik dat er veel gespaard wordt tijdens de Coronacrisis. Omdat je gewoonweg geen geld uit kunt geven. Geen bezine, geen kopjes koffie en lunches buiten de deur en niet stappen 's avonds (dat deden we toch al niet meer). Ook bij ons is er geld over, dus wat extra uit eten gaan kan heel goed. En ze kunnen het heel erg goed gebruiken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...