zondag 5 juli 2020

Heel veel pruimen

Helaas geen nieuws over Teun en dan hoop ik maar dat geen nieuws is goed nieuws. Maar de vooruitzichten zijn erg slecht. Daarom staan we paraat om terug te gaan naar Nederland als dat nodig is. De kinderen zijn op de hoogte want het heeft ook invloed op hun vakantieplannen. Nooit kunnen denken dat we in juli al weer de Waver zouden zien maar misschien is dat ook niet zo en herstelt Teun zoals hij wel vaker heel veel kracht heeft laten zien.
De Vision Quest de eerste week van augustus gaat in ieder geval wel door en op dat moment kunnen we hier niet weg met 8 gasten.

Gisteren zijn we gaan eten in Solomiac, het leuke terrasje midden in het dorp. Echt voortreffelijk gegeten. Geen Franse keuken met een Hollands sausje maar een goede Franse maaltijd met drie gangen. Er waren in totaal zo'n 10 eters dus ik hoop dat die hun geldzorgen een beetje weg kunnen werken langzaam maar zeker. Het zal sowieso een moeilijk jaar worden voor hen en voor alle andere restaurants en kleine middenstanders.
Onze pruimenboom zit barstensvol en voor het eerst heb ik jam gemaakt omdat ze anders niet goed blijven. Invriezen is te onzeker als we weg gaan en de stroom uitvalt. Normaal gesproken zijn de pruimen al weg als we komen of zit er nog een klein restje in. Als je nu schudt word je bedolven onder een donkerblauwe wolk van vruchten die erg zoet en lekker zijn. De jam is ook goed gelukt (jammer dat ik niet zo van jam hou maar er zijn genoeg liefhebbers). Nog even en de bramen zijn aan de beurt. Ik word nog eens een goede huisvrouw (haha).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...