zaterdag 22 augustus 2020

Druivenoogst

Vannacht weer een stevig onweer over ons heen gehad. Veel bliksem en donder, gelukkig zonder hagel maar wel met de nodige spetters op ons bed. Gewoon laken over je hoofd trekken en proberen door te slapen. Vanmorgen werden we wakker met een stralende zon en was alles weer droog. 

Gisteren druiven geoogst en een heerlijke druiven siroop gemaakt. Aangelengd met water en een ijsklontje erg lekker met dit warme weer. Een extra voordeel is dat door het plukken de wespen en hoornaars op ergens anders naar fruit gaan zoeken want er zijn er veel dit moment. De siroop is een gezonde variant op de wijn.

Het jachtseizoen is vorige week zondag begonnen maar de jagers hebben er niet zoveel zin in met deze hitte. Volgensmij hebben ze nog gee schot gelost. Misschien komt het ook omdat de gemiddelde leeftijd van de club zo langzamerhand boven de 60 is komen te liggen en een dag jagen lichamelijk best zwaar is. Michel, onze buurman kan niet eens mee doen want die is door zijn rug gegaan en staat helemaal scheef. We zijn gisteren even langs gegaan en alleen als hij ligt heeft hij geen pijn. Jammer dat dit net in zijn vakantie gebeurt. 

Over een kleine week komen Quirinus en Caatje langs met de landrover. Heel fijn om hen weer te zien. Daarna nog bezoek van Timme, Rinske en baby Julia en daarna wordt het voor ons langzaam aan tijd om afscheid te nemen van ons verblijf hier. De verhalen in de kranten zijn niet zonder meer positief over een tweede golf  maar we hopen dat in ons gehuchtje in Nederland er niet veel kans op besmetting is. Jammer dat we geen Frankrijk-diner kunnen houden bij terugkomst, of we moeten het splitsen en er twee keer over doen, steeds met 4 gasten. Niet zo gezellig. 

Ad moet nog wat repareren aan het dak van de grote schuur maar verder zijn er geen dringende reparaties. Alleen hout verzagen en binnen leggen want door al die wind is er best wat omgevallen en dat ligt al in stukken gezaagd in het bos. De herfst begint hier langzaam zijn intree te doen, bladeren vallen en de bomen kleuren zachtjes geel en bruin. Een mooi seizoen maar het maakt me ook een beetje melancholisch. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...