woensdag 19 augustus 2020

Muren bouwen

In de kamer van Bougniol (inde tweede helft van het huis) is een grote open haard van wel twee meter. Vroeger zat daar oma in een hoekje bij het vuurtje en hing de soeppan boven het vuur. DE haard was afgetimmerd met allerlei platen toen we deze helft kochten.Er werd geen vuur meer gestookt want de schoorsteen trok niet. De platen zijn weggehaald en we zagen een prachtige oude haard. In de haard zitten allerlei spijkers waar de hammen te drogen hingen en een ijzeren draad waar de was op gedroogd werd. Er zitten ruimtes in de muur waar de broden konden rijzen. Nu de nieuwe schoorsteen er op staat moet/mag er een nieuw muurtje ter afscheiding van de houtvoorraad. Wel zo veilig. 

Gisteren heeft Ad de nieuwe muur gemetseld. De haard ziet er meteen een stuk 'echter' uit. De hele kamer  wordt langzaam maar zeker de 'mooie' kamer. Alleen nog stucen en als alles goed gedroogd is kan er weer een houtvuurtje branden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...