maandag 17 augustus 2020

Spannende zaken

Het was hier spannend de afgelopen dagen  Het begon met een vreselijk onweer, grote hagelkorrels op ons bed, druivenbladeren die doorboord werden, een groententuin die platgedrukt werd, omvallende bomen en afbrekende takken en een enorme hoeveelheid water. Kortom even slikken en je realiseren dat dit ook kan gebeuren, naast al het mooie weer. Het was zeer plaatselijk dus de wijnboeren uit Marcillac hebben er hoop ik niet zoveel last van gehad. Gisteren blad ruimen (twee kruiwagens vol) en bomen van de weg halen. 

De nacht ervoor hadden we weinig geslapen door al de wind, regen en het onweer en vanmorgen werden we na achten pas wakker. Lekker ontbeten in bed en toen we aan de koffie bezig waren hoorden we allerlei stemmen. Iemand ging de woonkamer in dus ik gauw uit bed om te kijken wat er aan de hand was (Ad had geen pyjama aan). Daar zag ik onze buurman Michel met 6 pompiers in vol ornaat. Ze hadden een melding van een ongeluk gehad bij ons huis. Al gauw bleek dat ze heel ergens anders moesten zijn gelukkig, beneden in het dal bij St.Sulpice. Hoe ze dan in godsdnaam bij ons terecht kwamen, iemand had wel de naam van ons huis genoemd. Michel was bang geweest dat Ad van de ladder was gevallen. Een hele tijd later kwam Michel terug en vertelde dat de pompiers de man niet over de weg konden vervoeren en er een helikopter aankwam. Al met al duurde het meer dan twee uur voordat de helikopter weer verdween. Een hartstilstand was fataal geweest in die tijd. Toch maar een AED aanschaffen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...