woensdag 18 maart 2020

Dilemma


De eerste Whats App vanmorgen: Jullie moeten de ANWB bellen, ze halen mensen uit Frankrijk terug naar huis. Bezorgde vrienden, heel lief, maar het zette ons wel aan het piekeren. Wat moeten we doen? Hier zitten we midden in de natuur, zonder mensen om ons heen. In Nederland hebben we een zoon die bij ons zijn eigen huis aan het bouwen is, in Amsterdam woont en ongetwijfeld in contact komt met anderen. Onze dochter kan hulp gebruiken bij hun pas aangeschafte huis maar het heeft geen zin om daar naar toe te gaan, te gevaarlijk. Mogen we eigenlijk wel terug als we dat zouden willen? Op de website van Nederlanders.fr staat dat niemand zich de komende twee weken mag verplaatsen, alleen voor boodschappen, maar er wordt ook gezegd dat je gewoon maar moet gaan als dat voor jou nodig is. Kortom een dilemma. We neigen erg naar blijven want terug gaan geeft veel meer risico’s en we wonen in een van de drukstbevolkte gebieden van Europa. Is dat niet vragen om problemen? We genieten hier ondanks alle spanning van de ontluikende natuur, de heerlijke geuren en de absolute stilte. Mijn vogelapp heeft nog nooit zoveel verschillende vogelgeluiden geregistreerd.

Morgen zal een cruciale dag worden. Als we geen boodschappen kunnen krijgen houdt het binnenkort op. Een paar dagen bonen, ham in blik, couscous en spaghetti is wel te doen maar met name brood zal nodig zijn. Jammer genoeg heb ik mijn voorraad meel mee naar Nederland genomen afgelopen herfst omdat die anders zou bederven. We zijn er niet uit. Morgen maar afwachten maar er zijn veel supermarché ’s dicht. We hebben een lijstje gemaakt waarop de meest urgente boodschappen staan. Helaas wordt dat lijstje steeds langer. Wat is urgent? Als je zonder eieren zit of zonder olijfolie? Als de koffie of de kaas bijna op is? Of zijn dat allemaal overkomelijke zaken. Je merkt dat je een ander denkpatroon krijgt. Als we maar niet ziek worden hier in the middle of nowhere. Dus moeten we er alles aan doen om het virus verre van ons te houden, zoals iedereen dat probeert. En ik denk dat de kans dat dat hier lukt toch groter is dan in Nederland. Dus voorlopig besluiten we om hier te blijven.


PS deze foto is van afgelopen zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...