zaterdag 21 maart 2020

Eten wat de pot schaft

Eigenlijk is het op dit moment meer 'eten wat de winkel schaft'. Toen we op weg naar de supermarché al die kinderen buiten zagen spelen realiseerde ik me dat nu de ouders voor de kinderen moeten koken. Die krijgen in Frankrijk op school eten, normaal gesproken. Dat zal voor veel ouders (moeders voornamelijk denk ik) wennen zijn.
Gisteren een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Ik vermoed dat veel mensen hetzelfde hebben in deze tijd van isolement: lekker eten en de tijd hebben om er aandacht aan te besteden. Het enige is dat je niet even naar de winkel kunt rennen als je een ingredient bent vergeten.
Gisteravond dinde (kalkoen) met witte bonen, witte wijn, ui en knoflook. Het smaakte heerlijk en de hoeveelheid is voldoende voor 2 dagen, dus vanavond weer. Verder ben ik voor de komende twee weken van plan om een heleboel courgettekoekjes te maken, maaltijd groentesoepen, selderijknol in de oven, guiches en een grote pan Boeuf Bourguignon. Lekker allemaal en het water loopt me al in de mond. Daarbij een lekker flesje Marcillac en voor het vuur genieten van onze maaltijd. Vroeg naar bed en bijtijds op.

Vanmiddag met een warm zonnetje een wandeling gemaakt hier in het bos. Steeds groener wordende bomen, bloeiende tijm, bosviooltjes, speenkruid en over alles heen het zingen van de vogels. De pruimenboom staat dik in bloei, de appels en peren beginnen. De knoppen van de blauwe regen zijn dik en al een beetje blauw.  Gelukkig wordt er voor de komende nachten geen vorst voorspeld want dat zou rampzalig zijn, ook voor de druiven die al veel te ver zijn en dus heel kwetsbaar. En zonder druiven geen wijn, dus dat zou jammer zijn.

Via internet zijn we uitgebreid op de hoogte van alles wat er zich op Coronagebied afspeelt in Nederland maar ook in alle andere landen. Niet dat we daar blijer of minder angstig door worden maar zo hebben we toch het gevoel dat we bij blijven.
In de Cantal, aan de overkant vande rivier, zijn er nog 0 besmettingen maar in Aveyron toch steeds meer. Dus we blijven ons in het bos verstoppen.

Fijn weekend en lekker smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...