dinsdag 5 mei 2020

Rot slakken

De slakken in Frankrijk zijn even erg, misschien nog wel erger dan in Nederland. Mijn sla groeide voortreffelijk en we hoopten er van te kunnen eten voor de terugkeer. In een nacht alles weg, enkele groene sprietjes hebben ze overgelaten. De snijbiet vinden ze minder lekker dus die is er nog maar ook de basilicum moest er aan geloven. Dit is dus het einde van de droom om een groentetuin in Frankrijk te beginnen. Want als we weg zijn komen de everzwijnen en die ploegen alles om. Dan vind je niet eens meer de plek waar alles stond terug.

Zoals iedereen weet die ons kent, is een opgeruimd erf niet een van onze belangrijke doelen. Gevolg was in Nederland  een opstapeling van spullen, brandhout, ijzer en onderdelen die misschien nog ooit eens van pas kunnen komen. Het feit dat we zoveel plek hebben maakt dat mogelijk maar het werd wel erg vol. Een verommeld erf heeft grote voordelen voor vogels, egels en andere beesten maar als er een nieuwe wind gaat waaien gaat alles op de schop. Dat is wat er gebeurt nu Quirinus in het achterste deel van de boerderij gaat wonen en aan het inbouwen is. Samen met Nicola, Caatje en Ewout wordt de hele tuin verfraaid en opgeruimd. Wij kijken er naar van een afstand en denken dat het goed is dat we er niet bovenop zitten zodat we ons er niet mee kunnen bemoeien. Op deze manier kunnen ze samen echt doen wat ze willen, zonder onze inmenging (en afremming). En het resultaat zal zijn dat het erf minder verommeld zal worden en een stuk opgeruimder. Ik had het niet voor elkaar gekregen als ik zie wat ze allemaal doen. Chapeau!

Gisteren in de zon koffie gedronken. Het was al te warm om rustig te blijven zitten, al boven de 30 graden. Maar wel heerlijk om vitamine D op te doen en te genieten van het zwembad.
Maar als je de foto ziet is het in Nederland ook goed te doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...