woensdag 12 augustus 2020

Geluk en ongeluk

Vorige week kregen we te horen dat zwagerTum (de man vanTineke mijn jongste zus) een hartsstilstand heeft gehad. Gelukkig was er een arts en een AED bij de hand en is hij zonder schade in het ziekenhuis opgenomen. Maandag is hij geopereerd en heeft bij 5 bypasses gekregen. De volgende dag is hun dochter Martje bevallen van een gezonde zoon. Wat ligt geluk en ongeluk dan toch dicht bij elkaar. Tineke kreeg maandag ook nog koorts en keelpijn en heeft zich laten testen. Gelukkig geen Corona want anders had ze haar eerste kleinkind pas na twee weken mogen bezoeken. En ze mag nu ook haar man opzoeken in het ziekenhuis.

Hier is de rustige tijd weer aangebroken. Het is nog steeds erg heet en het is fijn om het kalm aan te doen. We gaan vrijdag pas boodschappen doen en tot die tijd eten we op wat er nog is. Vandaag ben ik het everzwijn van George Kayla aan het klaarmaken want dat nam zoveel plek in in de vriezer dat er bijna niets meer bij kon. Als het verwerkt is (4 uur in de oven met wijn en kruiden) neemt het minder plek in hoop ik. Als Q en Caatje komen heb ik het klaar. Het ruikt in ieder geval heerlijk. Ik heb een paar stukjes apart gehouden om te kijken hoe dit vlees  smaakt als het gebarbequed wordt. 

Ons tuintje doet het goed. We hebben de eerste courgette, vijg en tomaatjes open iedere dag verse sla. Door de droogte zijn er geen slakken en de konijnen en evenzwijnen laten de boel ook met rust.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laatste bericht

Het plan is om komende vrijdag te vertrekken naar de Dordogne en dan is er een eind gekomen aan ons 7 maanden durende verblijf hier. We kunn...